Tass kohvi

Kohv

 

110 ml filtrikohvi

 

Tegemist on pika kohviga, mille valmistamiseks valatakse keev vesi kohvifiltris olevale jahvatatud kohvile. Filtrikohvi saab valmistada käsitsi või filterkohvimasinaga. Kuna kohvi valmistamisel ei kasutata kõrget survet, ei teki kohvi peale ka crema kihti, samas on kohvil aga täidlasem maitse kui espressol.

 

Saksamaal serveeritakse filtrikohvi tavaliselt 125 ml tassis, samas kui Ameerika Ühendriikides mahutab kohvikruus ligikaudu 250 ml kohvi. Piima lisamine on vabatahtlik ja tavaliselt seda ei vahustata. Suhkrut lisatakse jooja maitse järgi. Kõige magusamat kohvi juuakse Brasiilias. Kõige viimane mood on lisada filtrikohvile rohutoidul lehmade piimast valmistatud võid, sest see pidavat mõjuma hästi toitumisele ja energiatasemele.

 

Filtrikohv on viimasel ajal teinud läbi omalaadse uuestisünni ja on Euroopas üha moekamaks muutumas. Vahel valmistatakse seda ka külmmeetodil või aelgasel meetodil. Aeglase meetodiga valmistatud kohvi valmistatakse filtrikohviga sarnaselt, ent kohvifilter laseb vett läbi palju aeglasemalt ning tulemuseks on väga maheda maitsega filtrikohv.

 

Kofeiini kogus filtris sõltub paljudest teguritest. Keetmisaeg, vee temperatuur, seismisaeg, kohvi jämedus, röstimise aeg, ubade kvaliteet ja ubade tüüp. Võib öelda, et keskmiselt on filtrikohvis ühe milliliitri kohta vähem kofeiini kui espressos. Ent kuna filtrikohvi on tassis tavaliselt palju rohkem, tarbitakse ühe tassi kohta ligikaudu 90 mg kofeiini, võrreldes keskmises espressos sisalduva 40 milligrammiga.Seega, tassi arvestuses sisaldab filtrikohv rohkem kofeiini kui espresso.

 

Otsi kohvimasinaid

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meie saiti saab kõige paremini vaadata Microsoft Edge, Google Chrome või Firefox uusima versiooniga.