1
Tooted

FAQ

korduma kippuvad küsimused 

 

Üldine teave

Mis on espresso?
Tassike espressot

Sortsuke rikkalikku ja intensiivset musta kohvi, mille valmistamiseks kasutatakse meetodit, kus pumbaga töötav kohvimasin surub kõrge rõhu all (9 baari) kuuma vee läbi peeneks jahvatatud kohvi. Kohvi nimetus tuleneb ladinakeelsest sõnast "expressus", mis tähendab "välja pigistatud" või "välja pressitud".

 

Näita kõiki masinaid, millega saab valmistada espressot

Mis on cappuccino?
Tassike cappuccinot

Sortsuke espressot aurutatud piima ja koheva vahustatud piima mütsiga, mis tõstetud joogile soojuse säilitamiseks. Espresso ja aurutatud-vahustatud piima suhe on tavaliselt üks kolmandik espressot, 1/3 aurutatud piima ja 1/3 vahustatud piima.

Itaalias on cappuccino joomine pärast kella 10 hommikul tõeline tabu. See kultuslik kohv peaks seedimisega usutavasti imet tegema, aga üksnes siis, kui seda juua hommikusöögi ajal.

 

Näita kõiki kohvimasinaid, millega valmistatakse cappuccino't

Mis vahe on filtrikohvil ja espressol?
Mis vahe on filtrikohvil ja espressol?

Filtrikohvil ja espressol on erinevad valmistamismeetodid ja seetõttu vajavad need erinevat sorti kohviube. Filtrikohvi valmistatakse tavaliselt Arabica ubadest ja filtekohvimasinas. Seevastu espressot valmistatakse espressomasinas, kasutades segu, mis koosneb ligikaudu 60-70% ulatuses Arabica ubadest ja 30-40% Robusta ubadest. Röstimisel läbib filtrikohv kerge või keskmise röstimise, et tõsta esile ubade maitset ja luua peeneid aroome. Seevastu espresso puhul kasutatakse tumedat ja intensiivset röstimist, et tuua esile röstitud šokolaadi nüansid ja suurendada happelisust.

 

Näita kõiki kohvimasinaid, millega saab valmistada filtrikohvi ja espressot

Barista oskused
Kuidas käsitsi piima vahustada?
Kuidas valmistada täiuslikku espressot?
Tassike espressot

Täiuslik tassike espressot peaks valmima 20-30 sekundiga ja rõhk tuleks käsitsi reguleerida 9 baarile. Nii on tagatud head aroomi ja maitset andvate komponentide avaldumine ning crema tekkimiseks vajalike õlide segunemine kohvis. Puhtaima maitse saavutamiseks kasutage alati puhast vett.

 

Näita kõiki kohvimasinaid, millega saab espressot teha

Kuidas muuta piimakohv kunstiteoseks?
Kuidas kasutada kaunistamiseks cioko kunsti?
Erikohvijoogid
Kuidas valmistada French Accent'i?
French Accent
  • Kohv Prantsuse hõnguga

    KOOSTISAINED
    • 1 espresso
    • 5 ml konjakit Frapin
    • 2 mg vanilli
    • 1 mg kaneeli
    • Blue Mountain kohvipulbrit

    • Valmistage espresso
    • Lisage konjak, vanill ja kaneel
    • Segage ja nautige!

    SOOVITUS! Jamaica Blue Mountain kohv on ideaane valik selle luksusliku joogi jaoks.
 
Kuidas teha kohvijooki Anne Bonny?
Anne Bonny

Kokteil, mis on saanud oma nime 18. sajandil elanud mereröövli järgi ja mis rõõmustab teie südant.

 

KOOSTISAINED

• 1 espresso

• 3 cl vana rummi (Rhum Vieux)

• 2 cl Gallianot

• 1 tl demerara suhkrut

• 2 cl koort

 

• Segage kõik koostisained (v.a koor) klaasis kokku

• Valage koor aeglaselt tagurpidi hoitava kuumutatud lusika pealt klaasi, toetades lusikat klaasi servale - nii jääb koor

joogi peale hõljuma

• Selleks, et koor jääks joogi pinnale hõljuma, on vaja valamist võib-olla natuke harjutada.

 

NÕUANNE! Andke joogile natuke särtsu juurde, lisades sellele eriti vana AOC Martinique Rhum Agricole'i, mis on valmistatud suhkruroomahlast.

 

Näita kõiki kohvimasinaid, millega saab valmistada espressot

Kuidas valmistada Viini cappuccinot?
Erikohvijook Viini cappuccino

Kohalik Alpides joodav erikohvijook, millel vahukoor kõrgub väärikalt otsekui Dolomiidid.

KOOSTISAINED
• 1 espresso
• 2 1/2 cl koort
• 1/2 tl suhkrut
• Kakaopulbrit

• Vahustage kergelt koort, kuni see läheb vahtu
• Lisage suhkur ja segage vahukoor õrnalt läbi
• Valage vahukoor tassi ja seejärel lisage espresso
• Raputage kõige peale natuke kakaopulbrit

NÕUANNE! Täiuslikuks valikuks on kvaliteetne Arabica kohv Kesk-Ameerikast, kas puhtalt või seguna.

 

Näita kõiki kohvimasinaid, millega saab valmistada espressot