Liiga suure koguse piima või toidu soojendamine korraga pikendab soojendusaega, eriti kui piim või toit on juba algselt külm (nt külmkapist võetud).
Järgnevast tabelist leiate erinevad piima soojendamisajad, mis põhinevad mahutis oleva piima kogusel ja selle algtemperatuuril.
Märkus. Toidu puhul ei ole võimalik soojendusaega hinnata, kuna beebitoidu konsistents on erinev.
Seade | Toatemperatuuril piim (22 ⁰C / 72 ⁰F) | Jahutatud piim (5 ⁰C / 41 ⁰F) |
30 ml/1 untsi | 4:00 - 4:15 min | 4:00 - 4:15 min |
60 ml/2 untsi | 2:45 - 3:30 min | 4:45 - 5:30 min |
90 ml/3 untsi | 3:00 - 4:00 min | 5:00 - 6:00 min |
120 ml/4 untsi | 3:00 - 4:00 min | 5:00 - 6:00 min |
150 ml/5 untsi | 3:00 - 4:00 min | 5:00 - 6:00 min |
180 ml/6 untsi | 3:30 - 4:30 min | 5:30 - 6:30 min |
210 ml/7 untsi | 3:30 - 4:30 min | 5:30 - 6:30 min |
240 ml/8 untsi | 5:00 - 6:00 min | 6:30 - 7:30 min |
270 ml/9 untsi | 5:00 - 6:00 min | 6:30 - 7:30 min |
300 ml/10 untsi | 5:15 - 6:15 min | 6:45 - 7:45 min |
330 ml/11 untsi | 5:30 - 6:30 min | 7:00 - 8:00 min |
*Selles tabelis toodud soojendusajad põhinevad toatemperatuuril vee kasutamisel.