1
Jaunas kafijas garšas

Avastage

kohvimaailm

koos Philipsiga
 

    Apple pie
    americano

     

    Koostisosad:

     

    • americano kohv
    • õunapirukamaitseline siirup:

        - 1 klaas lahjendamata õunamahla 

        - ½ klaasi pruuni suhkrut

        - 1 tl sidrunimahla

        - 3–4 vürtsnelki

        - ¼ tl muskaatpähklit

        - näputäis kardemoni

        - ½ tl vanilliekstrakti

    Valmistamin:

     

    Kallake õunamahl ja suhkur potti. Keetke nõrgal tulel, kuni suhkur on sulanud. Lisage maitseained ja sidrunimahl. Keetke veel umbes 5–10 minutit. Kui siirup on jahtunud, kurnake see läbi tiheda sõela. Kallake siirup lemmiktassi ja valmistage americano.

     

    Head nautimist!

    Coconut
    matcha latte

     

    Koostisosad:

     

    • 1½ tl matcha pulbrit
    • kookosesiirup
    • 200 ml piima (sobib ka kookospiim)
    • topeltespresso

    Valmistamine:

     

    Kallake kõrgesse pokaali kookosesiirupit, lisage vahustatud piim ja segage kõik hoolikalt matcha läbi. Lõpuks lisage värskelt valmistatud topeltespresso.

     

    Head nautimist!

    Šokolaadi cappuccino soolakaramelliga

     

    Koostisosad:

     

    • soolakaramelli:

        - klaasitäit peensuhkrut

        - ½ klaasi 30% rõõska koort

        - 80 g võid

        - ½ tl soola

    • 4–5 ruutu tumedat šokolaadi
    • cappuccino

    Valmistamine:

     

    1) Soolakaramelli valmistamiseks kallake suhkur kastruli põhja ja kuumutage keskmisel tulel kuni see hakkab sulama. Segage suhkurt aeg-ajalt, et vältida suhkru põhja kõrbemist. Kui suhkur on täiesti sulanud ja pruunistunud, lisage või ja segage koostisosad hoolikalt läbi kuni moodustab ühtlane mass. Seejärel lisage ettevaatlikult rõõsk koor ja segage kuni tekstuur on ühtlane. Lisage sool ja jätkake segamist, samal ajal umbes minut aega kuumutades. Võtke karamell tulelt ning valage see klaaspurki või mõnda muusse anumasse. Karamelli saab kasutada ka muude magustoitude valmistamiseks.

     

    2) Kui soolakaramell on valmis, laske sellel veidi jahtuda samal ajal vaadates, et karamell jääks vedelasse olekusse. Sulatage tume šokolaad vesivannil või potis nõrgal kuumusel. Kallake sulatatud šokolaad tassi, lisage 2 tl karamelli (soovi korral võib ka rohkem) ning valmistage samasse tassi cappuccino. Kohvi võib kaunistada karamelliga. Enne joomist segage kõik koostisosad hoolikalt läbi.

     

    Head nautimist!

    Vaarika mocha

     

    Koostisosad:

     

    • 20 ml sulatatud šokolaadi
    • 20 ml vaarikasiirupit
    • latte macchiato

    Valmistamine:

     

    Pange oma lemmiktassi põhja sulatatud šokolaadi lisage vaarikasiirupit. Asetage tass kohvimasina alla ning valmistage latte macchiato. Kohvi kaunistamiseks sobib šokolaadivõõp või sulatatud šokolaad.

     

    Head nautimist!

    Roosa
    latte
    macchiato

     

    Koostisosad:

     

    • 200 ml piima
    • 2 spl kuivatatud roosi kroonlehti
    • latte macchiato
    • 1 tl mett (soovi korral)

    Valmistamine:

     

    1) Kuumutage väikeses potis piim kuivatatud roosi kroonlehtedega, keetke umbes 8–10 minutit. Lülitage pliit välja, katke pott kaanega ja jätke 10 minutiks seisma. Eraldage kroonlehed, kurnates piim läbi sõela.

     

    2) Kallake roosipiim piimaanumasse ja valmistage latte macchiato. Kui teile meeldib magus kohv, siis lisage teelusikatäis mett. Joogi valmistamiseks piisab kahest või kolmest roosi kroonlehest.

     

    Head nautimist!

    Mee ja lavendliga külm kohvijook

     

    Koostisosad:

     

    • topeltespresso
    • 200 ml piima
    • ½ tl kuivatatud lavendlit
    • 1 tl mett
    • ½ tl vanilliekstrakti
    • jääkuubikud

    Valmistamine:

     

    1) Valage piim, kuivatatud lavendel, mesi ja vanilliekstrakt väikesesse potti ning kuumutage segu umbes 60 kraadini. Selle temperatuuri saavutamisel keetke tasasel tulel umbes 2–3 minutit.

    Lülitage pliit välja, katke pott kaanega ja jätke see 10 minutiks seisma.

    Jahutage ja asetage külmikusse.

     

    2) Täitke ligi ¾ kõrgest klaasist jääkuubikutega ja valmistage otse jääkuubikutele topeltespresso. Valage lavendlipiim läbi tiheda sõela joogi peale.

     

    Head nautimist!

    Espresso keedise ja valge šokolaadiga

     

    Koostisosad:

     

    • veidi suurema koguse veega valmistatud ristretto (kangem espresso)
    • 1 tl ploomikeedist
    • valge šokolaadi vaht:

        - 500 ml 30% rõõska koort

        - 10 ruutu valget šokolaadi

    Valmistamine:

     

    1) Valge šokolaadi vahu retsept: sulatage šokolaad veevannil koos 100 ml vahukoorega, kuumutades segu seni, kuni šokolaad sulab, seejärel segage koostisosad korralikult läbi. Jätke jahtuma.

    Vahustage mikseris ülejäänud rõõsk koor (400 ml) tihedaks vahuks. Lisage see lusikakaupa jahtunud valgele šokolaadile ja segage hoolikalt.

     

    2) Asetage tassi või väiksemasse klaasi ploomikeedist (oluline, et see oleks hõõrutud ühtlaseks massiks). Tõstke keedisele valge šokolaadi vahtu ja valmistage veidi suurema koguse veega ristretto.

     

    Head nautimist!

    Meie saiti saab kõige paremini vaadata Microsoft Edge, Google Chrome või Firefox uusima versiooniga.