Parim harjumus  säravama naeratuse heaks

BlogiSuuhooldus > Parim harjumus  säravama naeratuse heaks

Hammaste eest hoolitsemine on oluline igapäevane harjumus – või vähemalt nii see peaks olema. Enamik meist ei ole täpselt läbi mõelnud, kuidas, millal või miks hammaste eest hoolitseda. Kuid mõelgem sellele nüüd. Räägime täpselt lahti, millised harjumused on suuhügieeni eest hoolitsemisel kõige paremad ja kuidas need aitavad saada ideaalset tervet naeratust.

Peamine on hambakatt

 

Päeva jooksul koguneb hammastele hambakattu, mis tähendab, et hambaid katab õhuke bakterite kiht. Bakterid, mis hambakatu moodustavad, tekitavad hambaauke, halba hingeõhku, igemehaigusi ja kiirendavad hammaste lagunemist. Harjamine eemaldab hambakatu. Süües tekib hambakattu alati juurde. Hammaste jaoks ongi see üks lõputa lahing. Võitjana saab sellest välja tulla ainult siis, kui teil on kindel igapäevane harjumus suu eest õigesti hoolitseda.

Zobu higiēna ar elektrisko zobu birsti

Hommikul


1. Kaapige

 

Magamise ajal on suus vähe sülge ja nii saavad halba lõhna tekitavad bakterid keele peal hõlpsasti koguneda.

 

Et päev algaks värskelt, kasutage keelekaabitsat või keeleharja ja spreid, mis halva lõhna ära viib.


2. Harjake

 

Soovitame hambaid pesta enne hommikusööki. Hommikusöök näiteks jogurt, apelsinimahl ja kohv on kõik happelised. Happelised toidud pehmendavad teie hambaemaili pärast söömist kuni 45 minutit, seega võib vahetult pärast söömist harjamine hammastele hoopis kahju teha. Kui teil on harjumus kohe pärast hommikusööki hambaid pesta, siis soovitame sellega oodata vähemalt 45 minutit.


3. Loputage

 

Kui hommikusöök söödud, siis loputage bakterid ja toidujäägid välja veega. Kui kasutate suuvett, siis pidage meeles, et see on happeline, mis tähendab, et ka see võib teie hambaemaili pehmemaks muuta. Pärast suuvee kasutamist ei soovita me enam hambaharjaga hambaid harjata. Kõige parem on suud loputada suuveega pärast harjamist.

Elektriskais mēles tīrītājs

Õhtul


1. Niiditage

 

Hambapesu ilma niiditamiseta puhastab vaid 60% hammastest, 40% hammaste pinnast jääb aga hammaste vahele. Niiditamine parandab igemete tervist ja hingeõhku ning on igapäevase hammaste puhastamise alustala.

 

Kõige parem on niiditada enne hambapesu. Kui hambavahed on katust puhtad, saab hambapastas sisalduv fluor paremini hambaemailile kinnituda.


2. Harjake

 

Sülg annab happelise keskkonna vastu loomuliku kaitse, kuid magamise ajal on seda suus kõige vähem. Nii et enne magamaminekut rõõmustage oma suud kindlasti ühe korraliku harjamisega.

 

Pärast harjamist ärge suud loputage. Hambapasta jääkide suhu jätmine pikendab pasta antibakteriaalset mõju öötundidesse.


Järgige neid harjumusi ja hambaarsti külastamisest üle aasta saab vaid kontrollkäik. Kui juba teetegi nii nagu eespool kirjas, siis meie poolt sügav kummardus!

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meie saiti saab kõige paremini vaadata Microsoft Edge, Google Chrome või Firefox uusima versiooniga.