Ime, neela, hinga

mida see tähendab


Imikud toituvad kindla rütmi järgi ja sedalaadi koordinatsiooni arengut nimetatakse „ime, neela, hinga“.

Kolmeastmeline protsess järgib rinnapiima loomulikku väljutamist. Beebi haarab rinnanibust ja kui tema keel liigub ettepoole üle alumise igeme, siis see tekitab loomuliku, imemiseks vajaliku vaakumi, mis tekitab piimavoolu rinnast. Beebi keeleots surub rinnanibu kokku, et piima vabastada, kuni hetkeni, mil ta peab selle alla neelama. Sellele järgneb hingamisetapp, mille käigus piima eraldub vähe või üldse mitte. Nii saab beebi puhata kuni joomise protsess algab uuesti. See puhke- ja taastumisperiood, mida imetamiseksperdid nimetavad ka hingamispausiks, vaheldub tavaliselt aktiivse söömisega. Miks? See annab märku hea tempoga tõhusast toitmisest. Ja kuna nii toit kui õhk liiguvad läbi neelu, on rahustav teada, et teie beebi sööb korrapäraselt.

Beebi toitumismustri mõõtmine


Teie lapse imemise, neelamise ja hingamise muster muutub vanusega. Beebi kasvades sööb ta pikemalt, enne kui ta vajab puhkepausi. Seda, millises arenguetapis beebi parajasti on, saate teada teda jälgides ja kuulates.

Toitmine on loomulik ja beebid mõistavad selle olemust, ilma et teie sellest isegi aru saaksite. Kuid mõned beebid (eelkõige enneaegsena sündinud) vajavad õppimiseks veidi kauem aega. Kui beebi saab suuremaks, muutub söömisaeg pikemaks ning hingamis- ja puhkepausid lühemaks.

Beebile sobiva pudeli leidmine


Kas teie beebi joob palju piima, kuid teeb samas väga pikki pause? Tõenäoliselt on tal vaja pingutusest taastuda. Vaba voolamisega pudelid on disainitud joogiavaga ja piimavoo säilitamiseks tuleb beebil vaid lutti haarata. Kui piim voolab suhu, peab ta selle kurku tõmbamise vältimiseks alla neelama. See võib olla beebi jaoks ebamugav ja mõistlik on vähendada lutipudeli voolukiirust.

Philips Avent Natural lutipudeli kasutamisel koos Natural Respons lutiga saab beebi kontrollida oma söömistempot, säilitades loomuliku toitumisrütmi. Pehme, painduv, rinnakujuline lutt toimib nagu ema rind, mis eraldab piima ainult siis, kui beebi aktiivselt joob. Kui beebi teeb neelamiseks ja hingamiseks pausi, lakkab piimavool kohe, täpselt nagu imetamiselgi. Natural Response lutt aitab beebil rahulikult ja mugavalt süüa, muutes pudeli ja rinnaga toitmise kombineerimise lihtsamaks.

Kas beebil kulub pudeli tühjaks joomiseks kaua aega või kaotab ta huvi ammu enne pudeli tühjenemist? Ehk on aeg suurendada voolukiirust. Võimalik, et beebi peab kõhu täis saamiseks liiga palju vaeva nägema ja lahendus peitub suurema voolukiirusega lutis.

Pidage meeles, et kui mõni eespool kirjeldatud olukord teeb teile muret, võtke nõu saamiseks kõhklemata ühendust oma imetamisnõustajaga.

Lisaks õigetele võtetele on toitmine lapsevanema ja lapse vaheline rituaal, seega jätkake samas vaimus – te saate suurepäraselt hakkama.

Koostanud teie jaoks Philips Avent – koostöös tervishoiutöötajatega

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meie saiti saab kõige paremini vaadata Microsoft Edge, Google Chrome või Firefox uusima versiooniga.