protsess    

Kohvi valmistamise

Kohviubade sordid

Kohvioad

 

Just nagu veinigi puhul, sõltub õige kohvioa valimine teie maitse-eelistustest. Seda seetõttu, et kohviubadel on erinevad maitse ja aroomi omadused sõltuvalt sellest, millises maailmanurgas need kasvavad.


Oma rolli mängib kõrgus, temperatuur ja pinnas - isegi saagikoristus. Kohviubade röstimine toob aroomis välja veelgi rohkem nüansse ja maitsevarjundeid.


Ja kui rääkida kohvist teie tassis, siis on vaid kaks kohviubade sorti, mis rolli mängivad. Arabica ja Robusta.

Arabica kohv

Arabica

 

Kohvimaailma šampanjat - Arabica kohviube - iseloomustab jumalik aromaatne rikkalikkus, mille tulemuseks on maitse, mis ühtaegu mahe ja sügav.

Robusta kohv

Robusta

 

Kohvimaailma kofeiinikuninganna - Robusta kohvioad - sisaldavad umbkaudu kaks korda nii palju kofeiini kui Arabica kohvioad. Tulemuseks on tugev ja pisut kibe maitse.

Kopi Luwak'i kohv

Kopi Luwak

 

Ebatavalise gurmee-elamuse saamiseks proovige neid kõrgelt hinnatud kohviube, mis on korjatud Indoneesia tsiibetkasside väljaheidetest. See mangustile sarnanev olevus maiustab kohvimarjadega ja seejärel läbivad marjad loomakeste seedetrakti. Seedimise käigus omandavad kohvioad oma erilise maitse ja aroomi.

Kohvioa aroomid

Värskelt jahvatatud

On üks kindel põhjus, miks me armastame värskelt jahvatatud kohviubade lõhna. Armastame seda seetõttu, et igas kohvioas on ligikaudu 800 lenduvat aroomi ja maitse nüanssi. Mõelge: vürtsid, maitseroheline, pähklid, köögiviljad, lilled ja puuviljad.


Kohvi valmistamise kunst seisneb igas kohvioas peituva rikkuse väljatoomises. Kui ube jahvatatakse, suudab vesi need lahustuvad nüansid ubadest välja tuua. Ja just sellest sõltubki maitse ja aroom, mille lõpuks tassi täidab.

Tass kohvi

15 minuti reegel

 

15 minutiga kaotab jahvatatud kohv ligikaudu 60% oma aroomist.

Seetõttu soovitamegi, et:
• hoidke kohviube õhu, valguse ja niiskuse eest kaitstult
• tarvitage kohv ära 6-8 nädala jooksul pärast röstimist
• jahvatage kohvioad vahetult enne kohvi valmistamist

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meie saiti saab kõige paremini vaadata Microsoft Edge, Google Chrome või Firefox uusima versiooniga.