Kohvioad on tegelikult kohvipuu söödavate marjade sees olevas seemned. Rohelisi ube röstitakse erineval määral, et saavutada soovitud aroom. Alles seejärel oad jahvatatakse ja neist valmistatakse kohv.
Kohvitaimi kasvatakse maailma troopilistel ja subtroopilistel aladel. Eriti jõudsalt kasvavad kohvipuud kõrgemates piirkondades ning jahedas ja niiskes kliimas.
Kohviube on kahte sorti: Arabica ja Robusta. Arabica on kõige populaarsem kohvisort ja sellel on õrn aromaatne maitse. Robusta sisaldab rohkem kofeiini. Enamik kohvisegusid on segu mõlemast kohvisordist.
Kui kohvimari on täielikult küps, korjatakse punased kohvimarjad käsitsi ära ning seejärel eemaldatakse marjadest seemned ja need kuivatatakse. Kohvimarjad, mis ei ole veel küpsed, jäetakse taimele küpsema.
Soovitud maitse ja aroomi saavutamiseks ning teatud omaduste esiletoomiseks röstitakse rohelisi kohviube erineval määral. Tuntakse kolme peamist röstimisastet - kerge röst, keskmine röst ja tume röst. Mida tumedam on röst, seda väiksem on kofeiinisisaldus.
Teistest eristuvad, spetsiaalsed kohvisegud - või siis alati ühesuguse maitse ja aroomiga kohvisegud - saavutatakse erinevat tüüpi kohviubade segamisel ja teatud röstimisastet kasutades. See on kunst, mille käigus kohvi nuusutatakse ja maitstakse väikeste sõõmukestena ning mille jaoks on vaja peent maitsemeelt. Kohviubasid segatakse vastavalt nende iseloomulikele, erilistele röstimisel avalduvatele omadustele, sh kakao maitse ja aroom, lillede maitse ja aroom, rikkalikud noodid ja ere happelisus.
Täiusliku kohvi keetmisel on nii palju eri aspekte: jahvatusaste, temperatuur, keetmisaeg ning kohvi ja vee suhe. Meie automaatsed kohvimasinad hoolitsevad selle kõige eest - ühe nupuvajutusega. Meie käsitsi juhitavad kohvikeetjad seevastu aitavad baristal teie sees ärgata.
Espressol on oma crema kiht. Teiste kohvitüüpide puhul saate piima aurutada, vahustada ja vahule kloppida nii palju kui süda lustib. Parima maitse ja tekstuuri saavutamiseks kasutage täispiima ning ikka alati piima, mis äsja külmkapist võetud.
Kohvioad on tegelikult kohvipuu söödavate marjade sees olevad seemned. Seejärel röstitakse rohelisi ube erineval määral, et saavutada soovitud aroom ning alles siis need jahvatatakse ja neist valmistatakse kohv.
Kohvitaimi kasvatakse maailma troopilistel ja subtroopilistel aladel. Eriti jõudsalt kasvavad kohvipuud kõrgemates piirkondades ning jahedas ja niiskes kliimas.
Kohviube on kahte sorti: Arabica ja Robusta. Arabica on kõige populaarsem kohvisort ja sellel on õrn aromaatne maitse. Robusta sisaldab rohkem kofeiini. Enamik kohvisegusid on segu mõlemast kohvisordist.
Kui kohvimari on täielikult küps, korjatakse punased kohvimarjad käsitsi ära ning seejärel eemaldatakse marjadest seemned ja need kuivatatakse. Kohvimarjad, mis ei ole veel küpsed, jäetakse taimele küpsema.
Soovitud maitse ja aroomi saavutamiseks ning teatud omaduste esiletoomiseks röstitakse rohelisi kohviube erineval määral. Tuntakse kolme peamist röstimisastet - kerge röst, keskmine röst ja tume röst. Mida tumedam on röst, seda väiksem on kofeiinisisaldus.
Teistest eristuvad, spetsiaalsed kohvisegud - või siis alati ühesuguse maitse ja aroomiga kohvisegud - saavutatakse erinevat tüüpi kohviubade segamisel ja teatud röstimisastet kasutades. See on kunst, mille käigus kohvi nuusutatakse ja maitstakse väikeste sõõmukestena ning mille jaoks on vaja peent maitsemeelt. Kohviubasid segatakse vastavalt nende iseloomulikele, erilistele röstimisel avalduvatele omadustele, sh kakao maitse ja aroom, lillede maitse ja aroom, rikkalikud noodid ja ere happelisus.
Täiusliku kohvi keetmisel on nii palju eri aspekte: jahvatusaste, temperatuur, keetmisaeg ning kohvi ja vee suhe. Meie automaatsed kohvimasinad hoolitsevad selle kõige eest - ühe nupuvajutusega. Meie käsitsi juhitavad kohvikeetjad seevastu aitavad baristal teie sees ärgata.
Espressol on oma crema kiht. Teiste kohvitüüpide puhul saate piima aurutada, vahustada ja vahule kloppida nii palju kui süda lustib. Parima maitse ja tekstuuri saavutamiseks kasutage täispiima ning ikka alati piima, mis äsja külmkapist võetud.
Kohvimaailma šampanjat - Arabica kohviube - iseloomustab jumalik aromaatne rikkalikkus, mille tulemuseks on maitse, mis ühtaegu mahe ja sügav.
Kohvimaailma kofeiinikuninganna - Robusta kohvioad - sisaldavad umbkaudu kaks korda nii palju kofeiini kui Arabica kohvioad. Tulemuseks on tugev ja pisut kibe maitse.
Ebatavalise gurmee-elamuse saamiseks proovige neid kõrgelt hinnatud kohviube, mis on korjatud Indoneesia tsiibetkasside väljaheidetest. See mangustile sarnanev olevus maiustab kohvimarjadega ja seejärel läbivad marjad loomakeste seedetrakti. Seedimise käigus omandavad kohvioad oma erilise maitse ja aroomi.
You are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit a Philips global content page
Continue